SoepActie Nijnsel brengt hulpvragen aan het licht!

Het is met dit weer al bijna niet meer voor te stellen 3 weken terug, tijdens de carnavalsdagen was het nog bere-koud. Ondanks het gure weer die maandag- en dinsdagmiddag waren in Nijnsel in totaal 33 vrijwilligers aan het werk om soep uit te delen aan alle inwoners, maar belangrijker nog om te vragen hoe het met de inwoners gaat in deze corona-tijd. Tegelijkertijd werd er een enquêteformulier uitgedeeld waarin andermaal gevraagd werd hoe het met de mensen gaat en of er behoefte is aan hulp of behoefte om samen iets te maken of te doen. Een zeer representatief aantal enquêteformulieren werd ingeleverd bij PuurBrabant. 

Gelukkig om vast te stellen is dat het met de meeste mensen goed gaat of redelijk goed. Naar aanleiding van de reacties is er bij 98,5% van de mensen geen reden tot nadere actie. Dat betekent echter dat er bij 1,5% van de inwoners wel om actie gevraagd wordt of behoefte is aan contact of hulp. Inmiddels zijn Welzijn de Meierij en de vrijwilligers van de Dorpsraad Nijnsel gestart met het opvolgen van die hulpvragen en wordt nagedacht over een gezamenlijke corona-proof activiteit. Zonder deze soep-actie was deze behoefte waarschijnlijk niet aan het licht gekomen. 

Ook stelden we vast uit de reacties dat er best wel een behoorlijk aantal mensen moeite hebben met het verwerken van het verlies van mensen om hen heen in deze periode. Veel van hen hebben aangegeven hier zelf wel uit te komen maar heeft u behoefte aan een luisterend oor of ondersteuning op het gebied van rouw & verlies? Weet dan dat u hiervoor terecht kunt bij Welzijn De Meierij. WdM of hun deskundige vrijwilligers gaan graag met u in gesprek. Dat kan in een 1-op-1 gesprek, maar men kan hiervoor ook groepsbijeenkomsten organiseren waarbij u anderen spreekt die hetzelfde meemaken. Online of op 1,5 meter afstand en volgens de richtlijnen RIVM. WdM komt heel graag met u in contact, u kunt hen bereiken via 06-14329432 / n.zomer@welzijndemeierij.nl contactpersoon Nelleke Zomer.

“Nijnsel Doet Het” kijkt terug op een zeer geslaagde en waardevolle activiteit. Wij bedanken nogmaals de inzet van de vele vrijwilligers, de ondersteuning van Welzijn de Meierij, Puur Brabant en de financiële ondersteuning vanuit de gemeente Meierijstad. De aandacht en geste werd zeer gewaardeerd door de inwoners van Nijnsel.

pastedGraphic.png

FacebooktwittermailFacebooktwittermail