‘Nevenverschijnsel’ met het programma ‘Wittenog’

Nevenverschijnsel is de naam van het gelegenheidsduo Nico van de Wetering en Harrie Sijbers. Harrie en Nico zijn volle neven (‘Nico iets voller dan Harrie’ zegt Harrie met een knipoog)

Nico zingt al jaren liedjes in de Brabantse taal en Harrie doet al jaren aan cabaret en treedt op met zijn theatergroep Sijbers&Zo, of solo als conferencier.

Het idee om eens samen iets te doen kwam van Nico, de naam is al heel lang geleden bedacht door (ome) Thieu Sijbers.

De titel ‘Wittenog’ verwijst naar de tijd die achter ons ligt. (wittenog dat we..) Omdat het nou eenmaal leuk is om naar het verleden te kijken en te laten contrasteren met het moderne leven. Of: Je gaat pas goed naar vandaag kijken als je weet wat gisteren was. Het gaat in ieder geval bij het publiek zorgen voor veel o-ja-momenten.

Veel Brabantse liedjes stammen nog uit de tijd van de zogenaamd Brabantse avonden waar de zanger zijn dorp bezong als ‘het mooiste van allemaal’ en waar van het boerenleven een (te) romantisch beeld werd geschetst. De vooruitgang werd meestal als iets nadeligs bezongen onder het motto ‘wé waar ’t vruuger toch skon’..

Harrie heeft, in samenspraak met Nico, deze liedjes afgestoft, van een wat meer hedendaagse tekst voorzien en zo nieuw leven ingeblazen. Vanzelfsprekend zijn de klassiekers van Nico, zoals ‘altijd fist’ en enkele andere gebleven zoals ze waren.

Nico zingt dus in dit programma zijn eigen, vernieuwde, liedjes in tegenstelling tot zijn 

solo-optredens waarin hij (ook) liedjes van anderen zingt.

De liedjes van Nico zijn vervolgens verweven in de teksten van Harrie zodat een nieuw, Brabants getint, programma ontstaan is. Dus niet een gedeelte met liedjes en daarna een gedeelte met cabaret maar een uitgebalanceerd geheel.

Nico heeft de weliswaar de muzikale hoofdrol en Harrie is de conferencier maar samen is het een avondvullend totaalprogramma waar het publiek hopelijk van gaat genieten.

Komt dat zien: 10 november aanvang 20:15 uur, de Beckart Nijnsel

Kaarten €15 kunnen gereserveerd worden per email: info@sijbers.nl

Na de reservering ontvangt u een bevestiging met daarbij de betalingsgegevens. 

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail